Sobre l’estat palestí

Estàndard

No falla. Als palestins sempre els toca demanar permís i perdó http://www.elperiodico.cat/ca/opinion/humor/ferreres-23-09-2011/20352.shtml. Quan van exercir el dret a vot, amb una participació que envejaria qualsevol país, pràcticament el 75% de la població, van cometre l’error de votar majoritàriament Hamàs. Des de la “comunitat internacional” se’ls va animar a votar correctament amb un bloqueig econòmic, una mesura que no s’ha aplicat a Israel malgrat els reiterades vulneracions de les normes internacionals.

Des de llavors, il·legítimament, Mahmud Abbas continua sent el president de l’Autoritat Palestina, i portaveu del poble palestí. Ahir va exercir aquesta posició a l’ONU per demanar el que s’hauria d’exigir, l’estat palestí. http://www.youtube.com/watch?v=N9AgrwGrERA Dilluns es debatrà a l’ONU i, és clar, que no començarem la setmana donant la benviguda a un nou estat: l’estat palestí, i, de fet, donat l’espoli i fragmentació que ha patit Palestina, no en podríem dir un Estat i, encara menys, Palestina. Però s’han d’explorar noves mesures i, per això, aplaudeixo la iniciativa. Com a mínim, n’estem parlant.

Sigui com sigui, en paraules del poeta palestí Mahmud Darwish, que ahir recordava Abbas: “Tenim un sol objectiu, existir”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s